Referenties

Jermaine Sprott, Afgestudeerd student Social Work

Mentoring en coaching was voor mij nog vrij onduidelijk. Ik liep stage bij het Mentor Programma Friesland en wist vrijwel niks over het doel van hiervan. In Januari 2019, organiseerde het Mentor Programma Friesland een diner gala voor de huidige mentoren om hen te bedanken voor hun inzet.
Tijdens het diner werd ik in contact gebracht met een mentor. Ik had er nog geen gedachtes bij en ik wist niet precies hoeveel ik zou kunnen delen met een onbekend persoon. Eenmaal in gesprek ging ook alles los en kon ik mijn emotie even kwijt in een persoonlijk gesprek met deze toekomstige mentor. Ik vond het heel fijn, want deze man luisterde echt naar mij en kon goed mijn verhaal kwijt. Uiteindelijk werd deze man (Erik Eerhart) mijn mentor.

Nu terug kijkend op één jaar later heb ik mijn stage afgerond, diploma behaald, vaste baan gekregen voor het werk, waar ik echt plezier uit haal en vooral met kinderen werk. Ik kan hun, gezien mijn eigen verleden, goed helpen en me in hun situatie verplaatsen. Ik heb van Erik geleerd van binnen naar buiten te werken en dat heeft mij rust gegeven en kan ik ook weer naar de kinderen overbrengen. Wat ik verder o.a. van Erik heb geleerd dat de toekomst nu is en dat ik beter heb leren plannen en om afspraken na te komen.
Doe wat je zegt en zeg wat je doet. Dit heb ik dan ook erg goed kunnen leren van mijn mentor en coach Erik Eerhart.