Ontwikkeling begint bij jezelf!

In de loop der jaren is deze tekst een soort van mantra voor mij in het leven geworden. Alles begint bij jezelf!

Na vele omzwervingen, privĂ© en zakelijk, heb ik in 2014 het roer omgegooid. Ingegeven door omstandigheden, maar bovenal een passie die ik mijn hele leven al heb; mensen en hun ontwikkeling. Daarom ben ik Progressio Training en Coaching begonnen. Progressio staat voor voortgang en ontwikkeling. In alle functies die ik heb gehad stond en staat het individu centraal.

Loop je regelmatig vast in je dagelijkse bezigheden? Moe van alle ballen in de lucht te houden? Wil je patronen doorbreken? Wil je switchen naar anders denken en doen? Hoe kan ik mijn team verder ontwikkelen? 
Dit zijn maar een aantal vragen waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt in zijn of haar leven. De truc is om er wat mee te doen. Wil je weten waarom, hoe en wat?

"De truc is om er wat mee te doen."

Ik zie training en coaching als een vorm van begeleiding die erop gericht is jou of jouw team in positieve zin andere inzichten mee te geven. Ik geloof dat je mensen niet kan of moet veranderen. Wat je wellicht kan veranderen is een ander zicht op zaken of het leven te krijgen. Om je door te ontwikkelen, uitgaande van jouw ervaringen, kennis en kracht en die op de juiste wijze in te zetten.

Hoe gedraag jij je in diverse omstandigheden en welke beslissingen en keuzes baseer jij op die inzichten? Ik kan jou of je team helpen om in verschillende sessies inzicht te krijgen in gedrag, gevoel maar ook common-sense en no-nonsense. Jij en/of jouw team staan centraal en met o.a. het gebruik maken van NLP (Neuro-Linguistisch Programmeren) gaan we jou/jullie handvaten geven aangevuld met eigen kennis en/of ervaring. 

"Ik geloof dat je mensen niet kan of moet veranderen. Men kan wel een ander zicht op zaken of het leven krijgen."

Geen trucjes, maar op basis van oprechte interesse en authenticiteit.

Herken je jezelf in de eerste vragen en ben je bereid andere inzichten te krijgen en patronen te doorbreken? Of heb je als bedrijf of organisatie behoefte aan iemand om je medewerkers mentaal vitaler te krijgen? Neem contact met me op en laten we eerst een lekkere kop koffie drinken en dan zien we weer verder. Stapje voor stapje.