Bij mij in het toilet hangt de #Omdenken kalender en dagelijks kom ik allerlei leuke en wijze uitspraken of spreuken tegen. Zo ook afgelopen zaterdag, 28 november, waar onderstaande uitspraak mij inspireerde tot het schrijven van deze blog.

“Als je aarzelt, groeit je angst; als je waagt, groeit je moed.”

We hebben er allemaal mee te maken. Twijfels, onzekerheden, angst voor het onbekende. Juist in deze tijd wellicht nog veel sterker als dat je anders voelt. Het kan gaan om zaken wat te maken heeft met o.a. je werk, privéomstandigheden of zelfs een combinatie van factoren. Het houdt ons bezig en beperkt ons vaak in onze dagelijkse bezigheden. Het vreet energie en je focus neemt af.

Het is een vreemd fenomeen. We houden liever aan iets vast wat ons remt, maar wat bekend is, dan dat we een stap nemen naar het onbekende wat ons vooruit helpt. Het onbekende is ongrijpbaar. Maar wat als je die stap wel neemt. Wat als je iemand in vertrouwen neemt en vertelt wat je echt wilt? Wat als diegene zegt; joh, daar kan ik je wel bij helpen! Of, ik ken wel iemand die daar meer van weet. Met andere woorden je deelt je wens, je droom.

Maar dan is daar altijd weer die mentale drempel. Er is altijd wel een excuus of drempel om iets niet te doen, want ja, stel dat het lukt wat je graag wilt. Dat zou raar zijn….

Herken je dit? Troost je, je bent lang niet de enige. Velen worstelen hiermee, maar (nog) te weinig doen hier iets mee. Hoe mooi zou het zijn dat je achterom kijkt en kan zeggen: “Yes, ik heb het gedaan in plaats van: Shit, ik heb het (weer) niet aangedurfd!”

Dus even terugkomend op bovenstaande spreuk; aarzel niet langer. Pak het heft in handen en krijg de controle weer terug over je eigen leven, je werk, je relatie. Neem die eerste stap naar Persoonlijk Leiderschap. Wees moedig!!

En weet je wat het leuke is? Je hoeft het niet alleen te doen. Ik help je graag bij de uitdaging die je aan wilt gaan. Jij bepaalt en ik loop met je mee.

Wil je weten hoe? Stap dan die eerste hele kleine drempel over door mij te bellen en gaan we in een gratis intakegesprek kijken welke stappen er nodig zijn. Of het nu gaat om privézaken, werk, je bedrijf, of andere zaken. Samen gaan we een mooie reis maken.

Warme groet,
Erik Eerhart, Trainer/Coach