20 maart 2020

Langzaamaan gaat ons land in een verdere “Lockdown”. We beginnen steeds meer te wennen aan deze situatie, al is wennen misschien niet het goede woord. Er wordt een groot beroep gedaan op ons aanpassingsvermogen en onze organisatiekwaliteiten. Met name als we ook nog schoolgaande kinderen hebben of werken in de vitale beroepen.

Er is weinig tot geen keus. We moeten er het beste van maken en dat kunnen we. Alleen als je al ziet wat het zorgpersoneel voor de kiezen krijgt, alsmede het onderwijzend personeel, dan moeten wij in hun energie mee kunnen gaan. Hulde aan deze (helaas soms ondergewaardeerde) groep.

Langzamerhand trekken de rookwolken op en zien we wat er voor ons ligt. Het besef dat niet alles vanzelfsprekend is en dat we veel meer in verbinding met elkaar moeten komen. Maar ook met in verbinding met onszelf.

Zo goed als gekluisterd aan huis en meer tijd dan we gewend zijn. Meer tijd voor onze partners, kinderen en naasten (voor zover we die mogen bezoeken). Maar ook meer tijd om na te denken, te reflecteren. Hoe verder tijdens en na de crisis?

Als zzp-er in training en coaching doe ik dat ook. Ik heb me allereerst even gefocust op de thuissituatie. Veel praten met elkaar en zorgen dat er een soort van schema en begrip ontstaat. Niet vastgelegd, maar gewoon een aantal zaken doorgesproken. Flexibiliteit moet blijven. We hebben allemaal in huis ons ding te doen en daarin elkaar helpen en de vrijheid te geven.

Daarnaast reflecteer ik ook. Hoe kan ik maatschappelijk nuttig zijn? Wat voor mogelijkheden zijn er en wat voor invloed kan ik daar nu op uitoefenen? Niet te ver naar de toekomst kijken, maar heel erg kijken naar de situatie van nu. Ik wil leider blijven over mijn eigen leven.

Gek genoeg inspireert deze omstandigheden mij ook weer. Lees veel verhalen. Bel, app, mail met veel relaties, zowel privé en zakelijk. Veel creativiteit en inspiratie komt los. Daardoor zie ik veel kansen. Niet alleen voor mezelf, maar zeer zeker voor anderen.

We hebben tijd om tot onszelf te komen, tijd om een aantal zaken tegen het licht te houden. Persoonlijk Leiderschap is wellicht meer dan ooit nodig. Maar wat is dat dan; Persoonlijk Leiderschap? Als je dit opzoekt geeft bijvoorbeeld Wikipedia daar geen antwoord op, maar is als volgt te vangen:

“Hoofd en hart werken samen om je wensen, dromen en doelstellingen te bereiken met de kennis, ervaring en talenten die jij bezit. Hoofd en hart zijn in balans en jij zit aan het stuur.”

Als het gaat om Persoonlijk Leiderschap werken we o.a. samen met Blue Yellow Leaders en hebben we toegang tot een fantastische leeromgeving als het gaat om Persoonlijk Leiderschap. Je krijgt dan voor 6 maanden toegang tot deze omgeving. Je krijgt dan o.a. antwoord op de vraag: “Hoe kan Persoonlijk Leiderschap mij helpen tijdens en na een crisis”?

Heb je de behoefte om daar eens over te klanken? Neem dan contact met me op. Sparren en handvaten krijgen voor nu en naar de toekomst. Stuur me een PB, bel me op 058-2600400 of kijk eens op www.progressio-trainingencoaching.nl.

Veel succes, wijsheid en pas goed op elkaar!!

Met warme groet, Erik Eerhart