Het is dus zo ver! Corona heeft nu ook ons land volledig in de greep. Extreme maatregelen zijn blijkbaar nodig en we voelen dit in alle geledingen en lagen van het land.

Als net beginnend zzp-er heb ik dit de afgelopen week ook gelijk aan den lijve moeten ondervinden. Met passie en drive begonnen met iets wat ik al jaren in andere vormen heb gedaan, maar nu als zzp-er. Direct wordt je met deze behoorlijke hobbel geconfronteerd. Bijeenkomsten worden afgelast, afspraken verschoven of afgezegd en zelfs 2 opdrachten (voorlopig) geannuleerd. Maar ik troost me met de gedachte dat ik hierin niet de enige ben. Dit raakt ons allemaal.

Ik hanteer binnen mijn bedrijf een aantal kernwaarden, waarvan delen en verbinden er 2 zijn. Delen leidt tot begrip en nieuwe inzichten, wat weer leidt tot nieuwe verbindingen. Vandaar dat ik vanochtend gelijk dacht; Ik moet hier iets mee doen. Ik moet deze gedachte in deze uitdagende tijd delen. Benieuwd naar wat anderen hiervan vinden en hoe die met deze omstandigheden omgaan. Als ondernemer moet je continu schakelen, creatief zijn en hands-on de uitdagingen aangaan.

Voor mezelf heb ik al een paar besluiten genomen, maar ik ben ook nieuwsgierig hoe jij hiermee om gaat. Wat heb jij gedaan om deze omstandigheden het hoofd te bieden? En wil je deze met anderen delen? Om elkaar te helpen, nieuwe inzichten te geven etc. etc. Maar het belangrijkste is dat we dit met elkaar dragen. Dat er weer nieuwe verbindingen ontstaan en dat we met hernieuwde frisse moed onze passie blijven volgen.

Wat ik heb gedaan? Gezien dat ik een startersperiode via de UWV ben begonnen, contact met hun gelegd en de vraag gesteld hoe zij hiermee omgaan. Bieden zij oplossingen in deze periode. Dat is dan mijn tip aan zzp-ers die ook in een startersperiode van de UWV zitten.

Dus mensen. Laat zien dat je durft te delen. Laat zien dat ook jij kwetsbaar kan zijn, maar dat je genoeg tips kan krijgen om je weer vooruit te helpen. Heb je hier weinig of geen last van? Deel je inzichten om een ander te helpen. Nogmaals; Gedeelde smart is halve smart!!

Dus deel dit bericht en laat zien dat we samen meer bereiken dan alleen. Als laatste wil ik alle getroffenen (direct of indirect) veel sterkte en beterschap wensen.

Warme groet, Erik Eerhart. Progressio Training en Coaching