Consultancy gericht op Delen Verbinden Balans Vitaliteit Motivatie Werkgeluk Eigenwaarde Zingeving

Progressio Consultancy is een onderdeel van Progressio Training en Coaching gericht op de menskant van jouw organisatie.

Door de crisis waar we langzaam weer uitkruipen zijn veel zaken blootgelegd in allerlei geledingen binnen organisaties. Onder andere economisch, beleidsmatig, financieel, etc. Maar bovenal is de menskant een nog belangrijker aspect geworden. Al voor de crisis keken we naar allerlei kansen als het gaat om de groei van medewerkers in alle lagen van organisaties. Duurzame inzetbaarheid, verzuimvermindering, persoonlijke ontwikkeling waren, zijn en blijven belangrijke aspecten als het gaat om HR.

Misschien ben je nog niet direct toe om trainingen, seminars, workshops etc te financieren, maar wil je eerst weten wat er exact speelt.

Met Progressio Consultancy gaan we jou helpen om daar antwoorden op te krijgen.

Door simpelweg eerst een gedegen onderzoek te doen waar we samen gaan kijken naar de verbeterpunten. Meten is weten en van daaruit slimme keuzes te maken in samenspraak met je medewerkers. Daardoor verkrijg je meer commitment. Gezamenlijk kijken naar de mogelijkheden om met elkaar te groeien, efficienter te werken, een verbeterde communicatie.

We gaan hier graag met jou over in gesprek!

Wat is onze werkwijze?

Waarom consultancy?

Sinds de start van de pandemie zijn organisaties genoodzaakt om veranderingen door te voeren. Dit heeft grote gevolgen gehad voor de medewerkers, met name mentaal.

Daardoor worden we meer en meer uitgedaagd om duurzame (gedrags)veranderingen door te voeren. Fysiek en mentaal.

Uit de corona pandemie komt naar voren dat 56% van de werkende mensen een risicoprofiel heeft om tussen nu en een jaar uit te vallen door psychische overbelasting. Bron: NCPSB

De gemiddelde duur van stress gerelateerd verzuim is de afgelopen jaren fors toegenomen naar 220 dagen. Bron: www.psyned.nl

De ruime meerderheid – 70-80% – van mensen zien hun uitval niet aankomen. Bron: NCPSB 

De werkelijke verzuimkosten bedragen circa 2,5 x de loonsomkosten van een uitgevallen medewerker. Bron: www.vitalmindz.nl

Door proactief te handelen kunnen we o.a. zorgdragen voor minder ziekteverzuim, duurzame inzetbaarheid en een efficiëntere communicatie binnen de organisatie.

Wat willen we bereiken?

Wat zijn onze kernwaarden?