Profielfoto social media
Hoi [subscriber:firstname | default:abonnee],

De Week van de Werkstress is de afgelopen dagen volop in het nieuws.

Naar aanleiding van diverse onderzoeken, waaronder TNO zijn een aantal zaken aan het licht gekomen:
De media hadden pakkende koppen, zoals:
* Werkstress kost ruim 3 miljard per jaar (bron: De Telegraaf)
* 1,3 miljoen meldden vorig jaar burn-out klachten (bron: Algemeen Dagblad)
* Werk/leefsituatie door Corona drastisch veranderd (bron: RTL-nieuws)

Wat zou je kunnen doen als werkgever of werknemer om een burn-out te voorkomen?

Investeren in duurzame en gezonde inzetbaarheid van jezelf en je medewerkers. We willen dat graag, maar hoe doe je dat? Er zijn vele opties, maar samen met het Nationaal Centrum Preventie Stress en Burn-out maken wij gebruik van de Vitality Mind Challenge (kortweg VMC).
Een wetenschappelijk onderbouwde tool die door werkgevers kan worden ingezet om preventie van stress en burn-out te realiseren.
Met de VMC (Vitality Mind Challenge) wordt inzichtelijk gemaakt of er geestelijke uitval op korte of lange termijn dreigt. Dit is een uniek middel welke direct toepasbaar is binnen alle lagen van de organisatie.
De VMC kan je als werkgever helpen om te investeren in de duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van jouw medewerkers.
Jouw medewerker kan eigenaarschap nemen over zijn of haar eigen ontspannen en onbezorgde leven (m.a.w. zonder stress) en voorkomen dat ze in een burn-out terecht komen.

De Vitality Mind Challenge (VMC) is HET instrument om de verborgen burn-out vroegtijdig te onderkennen zodat interventies nog mogelijk zijn.
1 op de 4 zou een baas niet vertellen dat het psychisch niet goed met ze gaat. 80% van de werkende ziet een burn-out of uitval niet aankomen.

Om de kosten van langdurig verzuim te verlagen en de arbeidsproductiviteit te verhogen is het belangrijk dat werknemers lekker in hun vel zitten. Immers, een dag uitval kan de werkgever al gauw minimaal € 450,00 kosten (bij modaal inkomen). Daarbij komt dat psychisch verzuim vaak niet ophoudt bij 3 maanden uitval.

Veel burn-out coaches en therapeuten werken op het vlak van het oplossen van de burn-out. Dus als mensen al een burn-out hebben. Ze leveren prachtig werk en helpen op deze wijze mensen weer met opstaan.

Mijn drive is om mensen te helpen de burn-out te voorkomen. Dus nog voordat er fysieke en psychische klachten zijn, mensen bewust maken van overlevingsmechanismen die hen veel energie kosten. Mechanismen die - als ze niks doen - hen linea recta de burn-out in drijven.
Vooral nu de 1,5e meter maatschappij langer duurt, een goede optie omdat deze online kan worden aangeboden. De vragenlijst bestaat uit 100 vragen. Dit duurt ongeveer 20 min.
Het mooie van de VMC is dat hieruit kenbaar wordt of er factoren zijn waarop iemand risico loopt. Ook als iemand zich daar niet van bewust is. Er worden 20 factoren gemeten en elk van de 20 factoren heeft een optimum niveau.

Als gelicenseerd VMC® coach gebruik ik deze prachtige tool hiervoor. In een terugkoppel/coachgesprek van circa 1 uur bespreken we samen de resultaten en geef ik de persoon handvatten om de energie slurpende overlevingsmechanismen te doorbreken.

Door preventief te werken, heb je als mens veel meer energie om de overlevingsmechanismen aan te pakken. En met een veel grotere kans op succes. Wanneer je de burn-out al te pakken hebt, kost het je vele malen meer energie en moeite om alles weer op de rit te krijgen.

Ik vertel je in een persoonlijk gesprek graag meer over de VMC en wat het mentaal en duurzaam voor jou of jouw medewerkers kan betekenen. In onderstaande video vertel ik hier alvast meer over.
Bedankt voor het lezen. Ik hoop je binnenkort te spreken!

Erik Eerhart
Trainer/Coach