4-daagse workshop “Mentaal Vitaal”!

UPDATE 9 oktober 2020: Gezien alle ontwikkelingen en maatregelen door Covid-19 hebben we helaas en logischerwijs moeten besluiten om de inspiratiereizen voor 2020 op te schorten en ergens in 2021 te laten plaatsvinden. Uiteraard zullen er in 2021 weer nieuwe inspirerende reizen georganiseerd worden.

Wil je informatie over deze reizen voor jezelf of je bedrijf, laat het ons weten.

Meerdaagse workshop “Mentaal Vitaal”!

Op het mooie Vlieland ga je tijdens deze zeer complete workshop leren en ervaren hoe je beter met stress kan omgaan en kan herkennen. Maar ook wat Persoonlijk Leiderschap is en  wat het voor je kan doen.

In deze inspirerende omgeving gaan we werken aan jouw Mentale Vitaliteit. Het leven gooit vele uitdagingen op je pad. Wie ben jij als mens, als partner, als collega, als leider, als ouder etc. Wat drijft jou? Welke voldoening en/of zingeving geef je daar aan. Loop je vast in werk, privé, sociaal, maatschappelijk. Kloppen jouw normen, waarden en principes nog wel?

Welke stap wil jij zetten om je persoonlijke verder te ontwikkelen? Wanneer ga je dat doen? Wacht je af of is dit de tijd om de eerste stap te zetten?
Wij gaan je daarbij helpen. Samen met 7 andere deelnemers ga je hernieuwde inspiratie vinden om mooie stappen in je leven te maken.

Was je voor de Corona al op zoek naar een andere zingeving, dan is dit nu helemaal de tijd om jezelf opnieuw te ontdekken.

De Corona-crisis heeft helaas veel aangericht in onze maatschappij. We hebben het allemaal beleefd op onze eigen manier. Fysiek, maatschappelijk, mentaal.

Met name dat laatste hebben we allemaal in meer of mindere mate ondervonden. We werden onder andere beperkt in onze vrijheden. Toekomstplannen kwamen on hold of werden noodgedwongen in de prullenbak gegooid. Er ontstond financiële druk door verlies van inkomsten of banen. Het doet wat met ons als maatschappij.

Maarrrrr…. Het geeft ons ook nieuwe kansen, perspectieven en inzichten. Wellicht was je voor de crisis al aan het kijken naar nieuwe wegen die je wilde inslaan.

Toch is er vaak nog een drempel. Deze workshop gaat je helpen om over deze drempel heen te stappen.

Hoe gaan we dat doen?

Deze 4-daagse workshop wordt voorafgegaan door de Vitality Mind Challenge, kortweg de VMC. De VMC® is een online analytisch en voorspellende tool dat inzicht geeft in iemands huidige mentale gezondheid (vitality). De VMC® is uniek want het is het enige tool in de wereld dat kan voorspellen of iemand het risico loopt met psychisch verzuim te gaan.

Dus voordat jij de boot opstapt heb je de test reeds gedaan en een (online) gesprek gehad met mij als gecertificeerd VMC-coach, waarin we de resultaten bespreken.

De workshop start direct als we de boot opstappen en je kennis gaat maken met je medereizigers.

Klik hier als je meer wilt weten over de VMC®

Stressmanagement

We herkennen en ervaren het allemaal; Stress. Het komt langs in milde of zwaardere vorm. Soms ervaren we het kort, andere keren wat langer.

Gezonde stress kan ons in vele gevallen helpen. Je focus wordt beter en je acties zijn gerichter en sneller. Veranderende ademhaling, hartslag en bloeddruk geven een indicatie van een ander stressniveau . Voor bijvoorbeeld een presentatie, examen of sollicitatie voel je je meer gespannen dan normaal. Als dit achter de rug is verdwijnt de spanning en  de stresswaarden herstellen weer.

Helaas vragen we vaak teveel van onszelf, willen we teveel of leggen we onszelf te hoge verwachtingen op. Het lukt je niet, alles valt tegen, we voelen ons niet begrepen en zo zijn er nog tal van gevoelens die je ondergaat. Het kan gaan om privéproblemen, werk gerelateerde zaken et cetera, et cetera. Situaties die langer en meer spanningen geven.
Je ervaart een continu gevoel van stress, die doorwerkt in het overgrote deel van je leven. Het wordt moeilijker en moeilijker om je te ontspannen. De stress wordt ongezond en kan doorwerken op je lichaam en gezondheid.

Maar….

Dit is te doorbreken!! Door je stress te herkennen en te erkennen kun je de nodige stappen zetten en leer je er beter mee om te gaan.

Mentaal Vitaal

“Hoofd en hart werken samen om je wensen, dromen en doelstellingen te bereiken met de kennis, ervaring en talenten die jij bezit. Hoofd en hart zijn in balans en jij zit aan het stuur.”

Jouw Persoonlijk Leiderschap zal deze dagen centraal staan. Door het herkennen van jouw stressmanagement, goed leren ademen en de handvatten die we jou mee gaan geven deze dagen, krijgt jouw Mentale Vitaliteit een boost die je hernieuwde energie gaan geven voor de toekomst.

De laatste avond van onze reis zal in het teken staan van een bijzonder verhaal van Bojan Bajic. Bojan is een voormalig asielzoeker als gevolg van de oorlog in het vroegere Joegoslavië. In zijn onlangs geopende brouwerij zal hij ons meenemen op zijn reis naar Persoonlijk Leiderschap.

Fysiek Vitaal

Gaan we alleen maar werken aan je mentale vitaliteit? Nee, we gaan ook werken aan onze fysieke vitaliteit. In de loop van de workshop worden we meegenomen door Evert Hettema, gecertificeerd instructeur van de Wim Hof methode.

Wim ‘The Iceman’ Hof heeft een speciale methode ontwikkeld, waarmee je je lichaam in optimale conditie houdt, maar ook kunt controleren tijdens  stressvolle momenten. De methode heeft inmiddels aanhangers uit de hele wereld! Reden genoeg dus, om hier iets meer over te leren!

In 2015 is Evert instructeur geworden van de Wim Hof Methode en heeft sindsdien honderden mensen laten rillen en chillen! Hij heeft veel getraind en samengewerkt met Wim ‘the iceman’ Hof. In Nederland, maar ook in Polen tijdens de winter-expedities.

Op 1 van deze dagen zal hij jullie meenemen mee op een adem(be)nemende wandeling, die geheel in stilte zal worden gelopen. De tocht duurt ongeveer 2,5 uur.  Door even niet te praten en al je zintuigen open te zetten, wordt je je veel bewuster van je omgeving. Een stevige stille wandeling heeft dus een positief effect op je brein, je spieren én je conditie! Tevens laat hij je kennismaken met twee verschillende ademtechnieken. Door deze technieken toe te passen tijdens het wandelen hou je je zuurstoflevel op peil en blijf je in de aandacht van het wandelen.
Daarnaast gaan jullie een volledige Wim Hof Methode (WHM) workshop ervaren. Deze ochtend besteden we aandacht aan de WHM ademtechniek, doen we yoga en gaan een ijsbad in. Tussendoor is er gelegenheid te evalueren en vragen te stellen.

Voor wie?

Deze  inspiratiereis richt zich op iedereen die (nieuwe) stappen wil maken in zijn of haar leven. Met deze reis willen we ons niet beperken op 1 specifiek persoon. Iedereen kan van elkaar leren. Natuurlijk is het makkelijk spiegelen met iemand die mentaal dichter bij je staat, maar het wordt nog veel interessanter als iemand met andere gedachten of die zich in een ander (levens)fase zit en die spiegel vasthoudt. Met een hele andere frisse kijk. Daar zit al een hele leuke uitdaging. Iedereen heeft zijn of haar eigen visie over het verbeteren van effectiviteit, groei, missie, ontwikkeling en zoveel andere facetten die het leven met zich meebrengt.

Wat levert de 4-daagse workshop op?:

 • Erkennen en herkennen van jouw stress;
 • Je leert beter om te gaan met stress;
 • Je stress beter te beheersen door ademhalingstechnieken;
 • Mentaal vitaler worden;
 • Het leren om te delen en  te verbinden;
 • Prioriteiten stellen en bewustere keuzes maken;
 • Ken je kwaliteit en gedrag en weet daarmee om te gaan;
 • Leren om patronen te herkennen en te doorbreken;
 • Bewust zijn van je emoties;
 • Welke uitdagingen zijn er en hoe pak ik deze aan;
 • Bewustere verbindingen aangaan;
 • Energie, vreugde en persoonlijk leiderschap;
 • Jouw persoonlijk doelstelling/plan

Locatie, data en kosten

Deze inspirerende sessie zal na de herfstvakantie plaatshebben. Definitieve datum en locatie volgt.

Het programma start op woensdagavond met de heenreis en zal zondagmiddag eindigen.

Details volgen later.

Kosten:
Aangezien we met elkaar hard aan het werk zijn om de crisis te overwinnen, bieden we deze inspirerende reis aan voor € 1.245,00 (normaal € 1.595,00)
De kosten zijn inclusief btw en toeristenbelasting, hotel, ontbijt, lunch, diner ( 3-gangen en 2 drankjes), heen- en terugreis, workshop Wim Hof-methode.
De hotelkamer is voor 1 persoon.
Ook inbegrepen de online test en (online) evaluatie t.w.v. normaal € 350,00 (ex. Btw)

In veel Cao’s is een regeling voor een Persoonlijk Ontwikkelingsbudget uitgewerkt. Overleg met je werkgever of HR-afdeling wat de mogelijkheden zijn en kan je de reis (deels) vergoed krijgen.

Ben je gemotiveerd en geïnspireerd om een nieuwe stap in je leven te zetten? Neem dan contact op voor verdere informatie.

We gaan uit van minimaal 5 deelnemers en maximaal 8. Bij minder dan 5 aanmeldingen behouden wij ons het recht voor de workshop te annuleren of te verplaatsen naar een later tijdstip.