De wereld is de laatste jaren enorm veranderd. Sneller geworden. Harder, met meer druk en de informatiestromen zijn oneindig en zetten de wereld in een versnelling, waar we vaak geen grip meer op hebben. Dit geldt voor de wereld om ons heen (indirect), maar ook voor onze eigen wereld (direct). Het 1 heeft veel invloed op de ander.

Hoe gaan wij hier mee om? Moeilijke vraagstukken, waar velen dagelijks mee worstelen. 
Op de indirecte wereld hebben wij weinig tot geen invloed, maar we proberen vaak hier grip op te krijgen. Met alle frustraties en teleurstellingen van dien. Dit werkt door in onze directe wereld! We vergeten onszelf en diegenen die dicht bij ons staan. We vergeten eigenlijk wie we in onze ziel zijn. Zonde! 
Iedereen op deze gezellige aardkloot heeft zijn of haar unieke kwaliteiten, die we zelf door alle beslommeringen niet mee op waarde schatten. We verliezen de energie die ons ons maakt.

Tijd om te gaan herbezinnen? Ik heb het wel gedaan en kwam daarmee in een proces, die veel andere inzichten heeft gegeven om weer met een frisse blik naar de wereld te kijken. Niet meer springen om de hoogste tak te pakken, maar op de grond blijven en te pakken wat binnen mijn bereik ligt. Soms ook even bukken om datgene op te pakken, wat (bijna) verloren was geraakt. 

Met die takjes kun je weer je levensnest opbouwen. Daar waar de basis ligt. Niet vergeten wie je bent en (her)ontdekken waar je weer positieve energie van krijgt. Energie die vanuit jezelf komt. De mensen om je heen zullen dat merken. In mijn geval geldt dat zeker en ik gun dat iedereen.

Durf je het aan? 
In ieder geval een f..ing fijne jaarwisseling en maak er een mooi jaar van.

Erik